Lukáš Krejčí ml., 6 let To jsme my, Tým ENDURO Zábřeh

AKTUALITY → KTM ENDURO CROSS COUNTRY 2016
Přečteno: 781x

zpět na aktuality

zvláštní ustanovení na rok 2016

Celý článek

 

ECC CUP


KTM ENDURO CROSS COUNTRY 2016



Zvláštní ustanovení


Pořadatelé: 
Motosport Bozkov
Enduro klub Semily
AK Krakonoš Jilemnice
Motoklub Vysoké nad Jizerou

Závodní kategorie
Licenční jezdci – LICENCE A, LICENCE B,VETERÁN
Hobby kategorie – E 1, E 2, E 3, do 85 ccm a VETERÁNI
Dětské kategorie – do 50 ccm, do 65 ccm

Oficiální činovníci seriálu
Hlavní manager seriálu pro jednání se sponzory: Stanislav Doubek - 724 180 473
Šéf časomíry: Jaroslav David – 775 131 567
Moderátor seriálu, jednání s médii: Luboš Kučera – 606 186 952
Zajištění propagačních materiálů: Jan Kudrnáč - 777 219 423
Oficiální jury: činovníci seriálu a ředitelé všech jednotlivých závodů, případně jejich zástupci
Startovní čísla: Markéta Josífková – 603926082


Kontakty na činovníky dílčích závodů seriálu:
Benešov u Semil - Enduro klub Semily – Vlach –
Kunčice – pořádá AK Krakonoš Jilemnice - Tomáš Macháček – 605 448 482
Bozkov - Motosport Bozkov – Stanislav Doubek – 724 180 473, Milan Kurfiřt – 777 219 423
Vysoké nad Jizerou - Motoklub Vysoké nad Jizerou – Josef Nosek – 603 470 726
Chuchelna – Motorsport Chuchelna – Jan Kudrnáč – 723 904 644

Rozsah startovních číslel v jednotlivých kategoriích

Licence A a B a kategorie VETERÁN Je-li to možné, zachováváme čísla přidělená z AČR a CAMS 
(v případě shodného nároku patří číslo dříve přihlášenému). 

Hobby jezdci: 

E1 do 125 ccm3 2T a do 250 ccm3 4T – 1 - 100

E2 do 450 ccm3 4T a do 250 ccm3 2T –101 – 250 

E3 nad 450 ccm3 4T a nad 250 ccm3 2T –251 - 400

do 125 ccm3 4T a do 85 ccm3 2T –501 – 550

Veteráni (datum narození od r.1976) nevlastnící licenci - 401-499

Veteráni s přidělenou licencí – viz. Výše-551-599


Děti: 

děti do 50 ccm3 - 1 - 50

děti do 65 ccm3 - 50 – 100


Zařazení jezdců do kategorií 
Za správné zařazení do jednotlivých tříd odpovídá plně sám jezdec. Závodníci vlastnící licenci musí startovat v kategorii Lic A nebo Lic B. Jezdci s licencí C jsou považování za hobby jezdce a startují v kategoriích dle obsahu motoru. Veteráni a závodníci v kategorii do 85 ccm vlastnící licenci i hobby jezdci startují ve společném závodě. Rozsah startovních čísel pro jednotlivé kategorie je předepsán. 
V případě účasti zahraničního jezdce určí kategorii pořadatel po konzultaci s ním.

Motocykl a startovní čísla
Motocykly mohou být typu enduro, nebo motokros. Musí být označeny startovním číslem vpředu a po obou stranách. Číslice musí být čitelné a stejně jako podklad by měly být v matných barvách, aby se na slunci neleskly. Nejmenší rozměr číslic je: výška 140 mm, šířka 80 mm, mezera mezí číslicemi 15 mm. Podklad čísla musí být kontrastní – např. černé číslo na tmavomodrém podkladu je nepřípustné. Ředitel závodu, nebo jím určený zástupce, může vyloučit kdykoli během podniku motocykl, jehož konstrukce nebo stav vykazují nebezpečné prvky. Před startem závodu musí být startovní číslo důkladně očištěné, nezašpiněné z předchozího závodu. Jezdec nemusí být z důvodu nečitelnosti čísla připuštěn na start závodu. 


Startovní čísla jsou přidělena po celý seriál. Při změně kubatury motocyklu přechází závodník do jiné kategorie, číslo ani dosud vyjeté body si nepřenáší. Čísla se rezervují na přihlašovacím formuláři na webu www.endurocc.cz, existuje možnost přihlásit se i až na závodě při přejímce. 


Přihlášky
Přihlášky předem se neposílají, řádně vyplněnou a podepsanou přihlášku odevzdá jezdec pouze v prvním závodě seriálu, ve kterém v sezoně startuje. V dalších závodech stačí jen podpis do startovní listiny. Za jezdce mladšího osmnácti let se musí podepsat zákonný zástupce. 

Startovné
500,00 Kč startovné na jeden závod
200,00 Kč startovné za dítě 
50,00 Kč při přihlášení do soutěže týmů za každého jezdce zapsaného v týmové 
soupisce

Závod dětí
Závod dětí vždy v sobotu ráno, dětská přejímka pouze do 8,00 hodin. Děti startují v 8,30 hodin a jsou rozděleny do dvou kategorií podle objemu motoru (do 50ccm a do 65ccm), každá kategorie pojede dvě rozjížďky. Před startem dětského závodu se vždy jede tzv. společné zaváděcí kolo. Vyhlášení závodu dětí se odehrává vždy po rozpravě, tedy do cca 30 minut po dojetí dětského závodu. Při projevech nesportovního chování dětí na trati i přihlížejících rodičů vždy platí, že ředitel závodu nebo jím pověřený činovník je oprávněn jezdce ze závodu vyloučit, případně využít možnosti diskvalifikace po dokončeném závodě. 


Jezdec
Jezdec na startu závodu musí mít ochrannou přilbu, brýle, boty sahající ke kolenům a rukavice. Doporučujeme i chrániče.
Jezdec,který je přihlášen do seriálu pod nějakým týmem,,musí startovat s příslušným dresem týmu. 

Pořadí startů
Starty kategorií licence a hobby se budou střídat. Časový rozpis je vždy zveřejněn na www.endurocc.cz v několikatýdenním předstihu. V prvním závodě jsou jezdci voláni na start podle startovních čísel, v dalších závodech podle aktuálního průběžného pořadí v seriálu. 

Trénink
Trénink je zakázán. Jezdci a jejich doprovod mohou absolvovat pěší prohlídku trati bez použití jakéhokoli dopravního prostředku. Trestem za projetí trati, případně její části, na jakémkoli dopravním prostředku před startem závodu je vyloučení. 

Trať
V případě, že jezdec z důvodu nehody nebo poruchy opustí trať, musí se vrátit zpět BEZPEČNÝM způsobem co nejblíže místu, kde ji opustil, aniž by získal nějakou výhodu. Jezdec, který úmyslně opustí trať nebo si ji zkrátí, může být vyloučen ze závodu, případně potrestán jiným způsobem (trestné minuty). Jízdou mimo vyznačenou trať (páskama nebo příslušnými terčemi či pořadatelem) bude jezdec vyloučen ze závodů a ve výsledcích bude posunut o 10 míst do zadu.

Servisní zóna – DEPO
V prostoru servisní zóny je zakázána jízda v protisměru. Jezdec, který vjíždí do servisní zóny nebo z ní vyjíždí je povinen, přizpůsobit rychlost a způsob jízdy tak, aby neomezil nebo neohrozil ostatní účastníky závodu a dává vždy přednost závodníkovi, který je na trati. Porušení tohoto pravidla se trestá vyloučením ze závodu. 

Během doplňování pohonných hmot musí být motor vypnutý i toto pravidlo se trestá vyloučením. Používání tankovacích podložek je povinné.(Správný rozměr tankovací podložky je cca 120x60 cm.Materiál podložky-koberec či pevná podložka.
!!!!NESPRÁVNÝ MATERIÁL-IGELIT NEBO PAPÍR.!!!!!

V prostoru servisní zóny je zakázáno kouření a manipulace s otevřeným ohněm. Žádám veškeré učastníky závodů,aby respektovali zákaz závodění v depu.

Střídání 
Střídání více jezdců na jednom motocyklu v průběhu závodu je zcela nepřípustné. Porušení tohoto pravidla má za následek vyloučení. Stejně je nepřípustná změna motocyklu v průběhu závodu. 

Protesty
Protest může být podán kdykoli v den závodu až do doby začátku vyhlašování výsledků soutěžního dne, což je 30 minut po jejich oficiálním vyvěšení. Pokud by byl protest podán až v okamžiku vyhlašování výsledků, případně po něm, bude mít pouze oznamovací charakter, musí být podán písemnou formou a jeho řešení bude zveřejněno na webu a na následujících závodech. Protest je podložen kaucí ve výši 1 000,00 Kč. V případě uznání protestu bude kauce vrácena. 
Všechny případné nejasnosti a protesty bude řešit vždy jury složená ze zástupců všech pořadatelů a oficiálních činovníků seriálu. 

Vždy platí, že maršál (řádně označený pořadatel) na trati má pokaždé pravdu, upozorní-li na prokazatelné porušení trati, či některého z výše uvedených pravidel, bude jezdec exemplárně potrestán vyloučením ze závodu. Okamžité vyloučení bude následovat i v případě, že závodník nebude respektovat ŽLUTOU VLAJKU při závodě! 

Po každém závodě (po projetí posledního závodníka, který vjel před odmávnutím konce závodu do posledního kola) je pořadatel povinen vyslat na trať tzv. kontrolního jezdce – označeného maršála, který projede celou trať a zkontroluje, že na trati ani podél ní, nikdo nezůstal. 

Na posledního jezdce se po dojetí závodu čeká maximálně po uplynutí jeden a půl násobku času průměrně potřebného k projetí jednoho kola daného závodu. Například pokud někomu dojde benzín a tlačí motocykl do prostoru cíle, aby byl bodován. 

Výsledky
Výsledky dle startovních čísel jsou zveřejněny po závodech na vývěsce, je zde uveden i počet odjetých kol, časy se nemusí zveřejňovat (záleží na počtu jezdců a na čase, který časomíra má k dispozici). Kompletní výsledkový servis je k dispozici vždy večer po závodech na www.endurocc.cz už i s uvedenými časy a jmény závodníků. 

Po vyvěšení výsledků na tzv. jazyku se půl hodiny čeká na případné protesty, následuje vyhlášení výsledků. Jezdci, kteří cílem neprojeli, jsou označeni ve výsledcích " R ". Jezdec, který porušil pravidla a byl vyloučen je označen " D" . V průběžných výsledcích se potom získané body přičítají a tabulka uvádí pořadí a počet bodů z jednotlivých závodů. 


Průběh závodu
Společný odjezd do startovního prostoru, odkud jsou jezdci vyvoláváni na startovní čáru, kde si vybírají místo. Jestliže jede více tříd v jedné jízdě, startuje se tzv. po vlnách. Když jsou všichni jezdci na startu srovnáni, na pokyn startéra si zahřejí motory. Start probíhá s motory v klidu. Start bude probíhat klasicky, licenční jezdci startují hromadným startem (možnost výjimky při velkém počtu startujících), hobby jezdci po vlnách, čas se nepřepočítává. 

Signalizace: Jedna minuta do startu, potom cedule 15 a za 15 vteřin mávnutí praporem vzhůru. Teprve v tento moment jezdci našlapují stroje a odjíždějí. Předčasné našlápnutí se řeší domluvou. V případě nutnosti může Jury jezdce i vyloučit.
Po odjetí 120 minut se mává cíl - nečeká se na prvního jezdce v pořadí. Jezdec musí projet cílem, musí být odmáván šachovnicovým praporkem, aby byl závod považován za ukončený. Při neprojetí cílem, nebude jezdec bodován. Podle průjezdů jednotlivými koly se vede tabulka průjezdů, ze které je jasné, kdo ujel kolik kol a v jakém pořadí a z této tabulky se po doplnění dosažených časů vypracuje výsledek závodu -tvz. jazyk-, který se vyvěsí na tabuli pro informaci jezdců a jejich případné dotazy, nebo připomínky. Po 30 min. vyvěšení jsou výsledky platné. 
V průběžných výsledcích se potom získané body přičítají.

Rozprava s jezdci
Rozprava s jezdci se bude konat v prostoru administrativní přejímky v předem určených časech – informace vždy měsíc před závodem na webu www.endurocc.cz, Této porady se musí zúčastnit následující: ředitel závodu, všichni jezdci, kteří se zúčastní soutěže a zástupci soutěžících. Během této porady se projednají dotazy jezdců a všechny organizační náležitosti. Je v odpovědnosti každého jezdce a týmu se tohoto setkání zúčastnit, aby dostal všechny informace a vydané instrukce. Informace na tomto setkání jsou oficiální a na následky absence jednotlivých jezdců i týmů plynoucích z případné neinformovanosti nebude brán později zřetel.


Soutěž týmů
Do přihlášky uvedou týmy jména všech svých jezdců, kteří budou tým reprezentovat po celou sezonu. 
Děti v soutěži týmů nezávodí. 
Po prvním závodě se nelze do soutěže dohlašovat, nelze dodatečně přihlásit ani celý tým, ani jednotlivé jezdce. Uzávěrka soutěže týmů nastane v okamžiku startu prvního letošního závodu.
Do soutěže týmů se budou počítat výsledky šesti nejúspěšnějších týmových závodníků ze všech kategorií v každém závodě. Jezdci bodující pro svůj tým, do soutěže týmů přenášejí své body ze soutěže jednotlivců!! V každém závodu tedy může bodovat jiných šest jezdců z týmové soupisky!!! Pokud jezdec v průběhu sezóny změní motocykl a přestoupí do jiné kategorie, bude pro tým dále bodovat.
28.02.2016